Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

14 грудня- День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 10:22
Кількість переглядів: 336

Фото без описуСьогодні в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Ця дата обрана невипадково – в 1986 році 14-го грудня Державний комітет прийняв в експлуатацію комплекс захисних споруд, так званий саркофаг на Чорнобильській АЕС.

Це пам’ятний день, коли згадують тих, хто віддав свої життя заради порятунку мільйонів інших громадян. Це день глибокої вдячності героям-ліквідаторам, які,  ризикуючи здоров’ям, виявили героїзм, самовідданість та мужність в екстремальних обставинах при подоланні наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття – аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС.

Ми низько вклоняємось усім ліквідаторам, на чию долю випали тяжкі випробування працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби заступити від біди не тільки своїх рідних і близьких людей, а Україну і весь світ.

Від  імені  жителів нашої громади та від себе особисто щиро бажаю вам, шановні ліквідатори,  і вашим рідним міцного здоров’я, бадьорості духу, сімейного затишку, добра і злагоди. Дякуємо вам за вашу мужність  і подвиг, вклоняємося пам’яті тих, кого, на жаль, вже немає. 

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи! А передана з покоління в покоління пам’ять про ті трагічні події, вчить нас цінувати спокій на нашій землі.

З повагою, Горінчівський сільський голова Михайло КАЛИНИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь