Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В рамках профорієнтаційного проєкту «Ідея, спрямована на успіх», фахівці Хустського центру зайнятості відвідали «Райський куточок»

Дата: 15.07.2021 11:53
Кількість переглядів: 2045

На початку липня 2021 року, в Закарпатській обласній службі зайнятості стартував профорієнтаційний проект «Ідея, спрямована на успіх». Проєкт розрахований на осіб, які бажають започаткувати власну справу: безробітна молодь, безробітні особи з числа АТО/ООС, особи з високим рівнем потенціалу і мотивації до ведення підприємницької діяльності.

Головна мета проєкту – сприяти розвитку малого та середнього підприємництва у Закарпатському регіоні, шляхом надання сучасних, якісних знань та ефективних, практичних навичок ведення бізнесу шукачам роботи для започаткування та розвитку власної справи.

У межах реалізації проекту заплановано проведення зустрічей та інтерв’ю з успішними підприємцями у сфері еко-фермерства та виготовлення крафтової продукції для створення банку досвіду ведення бізнесу, а для безробітного населення - тренінгів, профдіагностичного тестування, економічних екскурсій.

13 липня відбулася робоча зустріч директора Хустської міськрайонної філії Закарпатського ОЦЗ Володимира Гуца,  начальника відділу взаємодії з роботодавцями Стрижак Мирослави та фахівця з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Наталії Охмат з підприємцем, що виготовляє крафтову продукцію - Шимон Іриною Андріївною.

Фото без опису

У селі Горінчово, Горінчовської громади розташована унікальна екоферма «Райський куточок сонячного Закарпаття», яка нараховує понад 15 видів диких і свійських тварин та екзотичних птахів.

Господар угідь Василь Шимон  спочатку почав власну справу з овець, потім завів буйволів. Господар постійно їх тримає на полі, лише ночувати веде у відведені для них приміщення. Тому буйволи і мають дуже корисне молоко, позаяк щоденно вигулюють на свіжому повітрі і їдять поживну траву. Крім овець і буйволів на фермі можна побачити оленів, косуль, коней, зайців, диких кабанів, диких та свійських качок і курей, фазанів, павлінів та страуса.

Ферма славна насамперед тим, що тут виготовляють власні екологічно чисті сири на лимонному соці, вурду, бринзу, сметану 12-15 % жирності з буйволячого, овечого та коров’ячого молока, кефір, з яких роблять дегустаційні тарілки. Безпосередньо виробництвом цієї крафтової продукції займається жінка керівника екоферми «Райський куточок сонячного Закарпаття» - приватний підприємець - Ірина Андріївна.

Фото без опису

Представники Хустської міськрайонної філії Закарпатського ОЦЗ вдячні Ірині Андріївні за гостинність та за бажання долучитись до даного проекту, бо тільки спільними зусиллями органів влади в територіальних громадах, успішних підприємців, фермерів та працівників служби зайнятості можливо посприяти розвитку внутрішнього  туризму у нашому «срібному» краї  - на Закарпатті.

 

Метеріали Хустської міськрайонної філії Закарпатського ОЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь