Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вівчарі Горінчівської громади подали 9 заявок у Державний аграрний реєстр на загальну суму 1,3 млн гривень на допомогу для утримання поголів’я кіз або овець

Дата: 10.07.2024 20:52
Кількість переглядів: 101

Вівчарі та власники невеликих селянських господарств Горінчівської територіальної громади разом за підтримки Горінчівської сільської ради подали 9 заявок у Державний аграрний реєстр на загальну суму 1,3 млн гривень на допомогу для утримання поголів’я кіз або овець.

Фото без описуНагадаємо, спеціальна бюджетна дотація у розмірі по 2 тис. грн на кожну голову передбачена для аграріїв, які мають у власності від 5 до 500 кіз або овець.

Поголів’я кіз та овець в громаді становить близько 1500 голів, однак виготовити паспорти та подати заявку на отримання допомоги вдалося переконати лише власників 650 голів.

В Стратегії розвитку Горінчівської сільської територіальної громади на період до 2027 року ми визначили для громади стратегічну ціль «Розвиток підприємництва». Одним з завдань громади на цей період є створення умов для розвитку гірських полонинських господарств (вівчарства та козівництва). Це включає: допомогу господарствам в отриманні доступу до фінансових ресурсів шляхом надання інформації про наявні джерела фінансової підтримки; консультування господарств щодо пріоритетних напрямів удосконалення системи управління своєю діяльністю, співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування, реклами, брендування товарів і позиціонування на ринку; сприяння господарствам у створенні кооперативів і залученні партнерів та інвесторів для розвитку бізнесу.

Всього на бюджетну допомогу для утримання поголів’я кіз та овець у Державний аграрний реєстр прийнято 1988 заявок від аграріїв з різних областей України на загальну суму  206,6 млн грн. Найбільше заявок надійшло від агровиробників, які зареєстровані в Закарпатській, Одеській та Івано-Франківській областях.

В середньому підтримка на одне господарство складе 104 тис. грн. Середня кількість поголів'я в одному господарстві складає 52 кози або вівці.

Упродовж десяти робочих днів Укрдержфонд перевірить подані заявки. Заявників буде повідомлено в електронному кабінеті ДАР про погодження або відмову у погодженні поданої заявки із зазначенням причин відмови. 

Детальніше про кількість заявок по областях, які надійшли в ДАР на отримання бюджетної допомоги: 

▪️Вінницька область – 62;

▪️Волинська – 111; 

▪️Дніпропетровська – 40;

▪️Донецька – 11;

▪️Житомирська – 51;

▪️Закарпатська - 783;

▪️Запорізька –  4;

▪️Івано-Франківська –  142;

▪️Київська – 15;

▪️Кіровоградська - 76;

▪️Львівська – 56;

▪️Миколаївська – 38;

▪️Одеська – 249;

▪️Полтавська –  20;

▪️Рівненська – 60;

▪️Сумська – 14;

▪️Тернопільська – 19;

▪️Харківська – 15;

▪️Херсонська – 6;

▪️Хмельницька –  56;

▪️Черкаська –  18;

▪️Чернівецька – 107;

▪️Чернігівська – 30.

Довідково. Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 № 918.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь