Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

31 Грудня, 2021 р., 10:26
Друзі, щиро вітаю вас з прийдешнім Новим Роком та Різдвом Христовим! Хай рік, що наближається, буде для нас роком змін та здобутків, реалізації планів та здійснення очікувань, роком нових стартів та пригод, нового життя та великих можливостей! Щиро вірю, що все найкраще попереду. Маємо на прийдешній рік великі очікування на зміни та цікаву продуктивну роботу, нові відкриття і досягнення. Миру, здоров`я, достатку і Божої благодаті вам та вашим сім`ям! Щасливого Нового Року та Різдва Христового! З повагою Горінчівський сільський голова Михайло КАЛИНИЧ
31 Грудня, 2021 р., 10:22
 Хустська ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області повідомляє, що відповідно до Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 р. №496  фізичні особи-підприємці повинні вести облік товарних запасів.            Порядок № 496 не поширює свою дію на: -  платників єдиного податку І групи; - платників єдиного податку II - IV груп, які не здійснюють: 1) реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; 2) реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення; 3) реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.           Порядок № 496 поширює свою дію на фізичних осіб - підприємців, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування та на III групі єдиного податку з реєстрацією платниками ПДВ.         Порядок № 496 встановлює обов’язок ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації для ФОП, які використовують загальну систему оподаткування та здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.        За наявності обов’язку ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації, фізичні особи підприємці мають здійснювати облік всіх товарів, які знаходяться в реалізації. Облік товарних запасів здійснюється ФОП шляхом постійного внесення до Форми обліку інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід'ємною частиною такого обліку. Первинні документи, на підставі яких внесено записи до Форми обліку, є обов'язковими додатками до такої форми. Внесення даних до Форми обліку щодо надходження товарів на підставі первинних документів здійснюється до початку їх реалізації. Форма обліку ведеться за вибором ФОП у паперовій або в електронній формі. Форма обліку має містити зазначені в довільному порядку дані ФОП: прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової картки ФОП або серія та номер паспорта для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття РНОКПП та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відповідну відмітку в паспорті, податкова адреса, назва та адреса місця продажу (господарського об'єкта) або місця зберігання, в межах якого ведеться облік. Для паперової форми обліку зазначені дані мають міститися на титульному аркуші.  
30 Грудня, 2021 р., 14:37
В Україні вже запровадили додаткову та бустерну дозу вакцин від COVID-19. Яка між ними різниця, хто може отримати додаткову, а хто бустерну дозу, чи впливатимуть вони на термін дії COVID-сертифіката, читайте в інфографіці.
30 Грудня, 2021 р., 09:34
У Закарпатті вже імунізують бустерною дозою вакцини. Про це повідомила регіональна координаторка вакцинальної кампанії проти COVID-19 в області Вікторія Тимчик. «Зараз це щеплення медики вводять двом пріоритетним категоріям: лікарям та працівникам інтернатів. Ці групи найпершими розпочали щепитися наприкінці лютого відповідно до Дорожньої карти. Зокрема, якщо хворітимуть медпрацівники, то система охорони здоров'я не буде спроможною боротися з коронавірусною хворобою та лікувати населення», — наголосила Вікторія Тимчик. За її словами, уже п'ятеро закарпатських лікарів отримали бустерну дозу вакцини. Працівники медичних та інтернатних закладів можуть отримати третє щеплення проти COVID-19 через шість місяців після другого.
29 Грудня, 2021 р., 11:39
Міністерство охорони здоров’я України закликає громадян та мандрівників дотримуватись звичайних заходів обережності. Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та утруднене дихання. У разі появи симптомів, що свідчать про гострі респіраторні захворювання під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та надати відомості про історію подорожей. Стандартні рекомендації ВООЗ для широкої громадськості щодо зменшення впливу та передачі ГРВІ: часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами; під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки; уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель; якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей; відвідуючи живі ринки в районах, в яких зараз фіксуються випадки нового коронавірусу, уникайте контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами; не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м'ясом, молоком тощо слід поводитися обережно. Міністерство охорони здоров'я України та координаційний штаб щоденно надають актуальну інформацію про випадки захворювання, спричинених новим коронавірусом. Актуальна інформація на сайті Міністерства охорони здоров'я України. Більше рекомендацій для громадян на сайті Центру громадського здоров'я.
28 Грудня, 2021 р., 16:27
Відповідно до п. 8 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – Збір) щодо задекларованих об’єктів визначається шляхом застосування до бази для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначеної згідно з п. 7 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, таких ставок: 5 відс., як альтернативу платник податків може обрати ставку 6 відс. із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно; 9 відс., як альтернативу платник податків може обрати ставку 11,5 відс. із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно; 2,5 відс., як альтернативу платник податків може обрати ставку 3 відс. із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно. Крім того, відповідно до п. 19 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ установлено, що тимчасово з 01 вересня 2021 року по 01 березня 2022 року ставка Збору, визначена п.п. 8.2 п. 8 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, застосовується у розмірі 7 відсотків. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 9,5 відс. із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно. Таким чином, якщо фізична особа у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування обрає сплату Збору трьома рівними частинами, то така особа застосовує альтернативну ставку збору в залежності від задекларованих об’єктів. Одночасно зауважуємо, що у разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки Збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата Збору здійснюється декларантом: першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу – до 01 листопада 2023 року; третього платежу – до 01 листопада 2024 року (другий абзац п. 12 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).
28 Грудня, 2021 р., 09:21
Ротавірусна інфекція (ротавірусний ентерит) — хвороба, що є найчастішою причиною тяжкої діареї, нерідко смертельної, особливо у немовлят і маленьких дітей. Ще кілька десятиліть тому про цю недугу ніхто не знав, а у захворілих осіб діагностували гастроентерит. Відкриття ротавірусу пов’язано з ім’ям Рут Бішоп, якій 1973 року вдалося виявити вірусні частинки в епітеліальних клітинах дванадцятипалої кишки пацієнтів. Як зауважують у Центрі громадського здоров’я МОЗ України, майже кожна дитина у світі до 5-річного віку заражається ротавірусом принаймні один раз. Ротавірус дуже заразний, захворіти можна після потрапляння до організму менше 100 вірусних частинок. Джерелом ротавірусів є людина. Інфікування відбувається фекально-оральним шляхом як безпосередньо, так і під час контакту з поверхнями і предметами, що могли бути забруднені: іграшками, підлогою, меблями, одягом тощо, а також під час їжі. Хворобу реєструють протягом усього року. Проте особливістю її як вірусного гастроентериту є підйом в осінній період з подальшим наростанням у зимово-весняний. Симптоми захворювання переважно з’являються через 2 дні. Блювота й діарея можуть тривати від 3 до 8 днів. Особливо небезпечними для немовлят і маленьких дітей можуть бути додаткові симптоми (втрата апетиту, зневоднення). Основними методами профілактики ротавірусної інфекції є вакцинація та дотримання правил особистої гігієни. Вакцина захищає від ротавірусних гастроентеритів і розвитку тяжких форм захворювання. ВООЗ рекомендує вводити першу дозу ротавірусної вакцини якомога швидше після 6-тижневого віку. В Україні щеплення проти ротавірусної інфекції відносять до рекомендованих, тобто вакцинуватися можна власним коштом. ВООЗ наголошує, що використання ротавірусних вакцин має бути частиною всеосяжної стратегії боротьби з діарейними захворюваннями з розширенням профілактики (сприяння ранньому і виключно грудному вигодовуванню, миття рук з милом, поліпшення водопостачання та санітарії). За останні 10 місяців в Україні зареєстровано 2 450 випадків ротавірусного ентериту, зокрема 2 325 — серед дітей до 17 років. Для порівняння, за такий самий період минулого року було зареєстровано 8 869 та 8 465 випадків відповідно. Докладніше про імунопрофілактику: http://bit.ly/34hSKHX. Як захистити себе від гострих кишкових інфекцій: http://bit.ly/2XqwFFG. Тарілка здорового харчування: http://bit.ly/34hSatL. Статистична інформація про поширеність в Україні ротавірусної інфекції: https://bit.ly/37p3Ixh. Нагадаємо, що в одній із громад Закарпатської області виявили випадки поширення ротавірусної інфекції. 
28 Грудня, 2021 р., 09:20
Щодня в області зростає кількість охочих вакцинуватися проти COVID-19. Від початку кампанії понад 574 тис. людей зробили щеплення, 252 939 з них пройшли повний вакцинальний комплекс. Найактивніше у Закарпатті імунізуються особи 20-39 років. З-поміж повністю вакцинованих краян вони становлять 32%, за кількістю щеплених першою дозою антиковідної вакцини – 33%. Нагадуємо, що Центри та пункти вакцинації працюють як у будні, так і у вихідні. Кожен може обрати зручний час, локацію і зробити щеплення проти коронавірусної хвороби.
24 Грудня, 2021 р., 14:55
Сервіси відкритої (загальнодоступної) частини Е-кабінету:           - перегляд інформації з загальнодоступних реєстрів (дані про взяття на облік платників податків; дані реєстру платників ПДВ; дані реєстру страхувальників; дані реєстру платників єдиного податку; дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального; дані реєстру неприбуткових установ та організацій тощо);           - пошук фіскального чека;           -  пошук акцизної марки;          - перегляд зацікавленими особами довідок про відсутність заборгованості;           - ознайомлення з бланками податкової звітності;       - отримання інформації про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів;           - отримання контактів і адрес діючих центрів обслуговування платників;           - ознайомлення з новинами ДПС;           - ознайомлення з інструкцією користувача.    Одночасно повідомляємо, що ознайомитися із змінами до податкового законодавства можна підписавшись на сторінки ДПС у соціальних мережах:      -  Сторінка Державної податкової служби України у соцмережі facebook – https://www.facebook.com/TaxUkraine/    -  Сторінка ДПС у Закарпатській області у соцмережі facebook – https://www.facebook.com/tax.zakarpatia/     -  Сторінка Державної податкової служби України у соцмережі telegram – https://t.me/tax gov ua/     За матеріалами Хустської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області
24 Грудня, 2021 р., 14:05
Час новорічних свят традиційно вважається приводом для гучних та людних святкувань. Проте пандемія коронавірусної хвороби внесла корективи у звичні всім способи проведення зимових канікул. Саме тому потрібно бути пильними та обережними, оскільки COVID-19 нікуди не зник.  Щоб зимові свята не були зіпсовані захворюванням, варто дослухатись до простих порад:  Дотримуйтеся профілактичних заходів.  Правильно носіть маску, регулярно мийте руки, тримайте фізичну дистанцію в 1,5–2 метри, провітрюйте приміщення, уникайте скупчення людей. Залишайтесь вдома, якщо захворіли. Святкуйте вдома, якщо ви або члени вашої родини погано себе почуваєте. Також варто звернутись до лікаря у випадку появи симптомів респіраторного захворювання та здати тест на COVID-19. Якщо ви не пройшли повний курс вакцинації, також краще уникнути масових святкувань та залишитися вдома.  Зробіть процес святкування максимально безпечним. Якщо ж плануєте збиратись у приміщенні, то не кличте багато гостей. Краще обмежитися колом рідних та близьких, без влаштування масових вечірок. Чим більше людей збирається – тим вище ризик зараження COVID-19. Якщо ви все ж таки плануєте запрошувати гостей, то враховуйте ризики: подумайте про те, чи має хтось із них супутні захворювання та чи всі вакциновані.  Якщо у вашій компанії для святкування є невакциновані, подумайте про те, як захистити від ризиків інфікування себе та їх. По можливості проводьте святкування на відкритому повітрі та з дотриманням фізичної дистанції. Також можна організувати віртуальну вечірку. Якщо проводите святкування у закритому приміщенні, то зважайте, що це сприятливе середовище для поширення COVID-19. Обов’язково робіть провітрювання, щоб не дати шансів навіть найменшим частинкам вірусу поширюватись.  Використовуйте індивідуальний посуд. Не користуйтеся спільними тарілками, склянками та іншим посудом. Свою тарілку та прибор поруч з собою. Уникайте спільної їжі.  Робіть покупки в інтернеті. Віртуальний шопінг дозволить мінімізувати соціальні контакти та уникнути черг. Також у магазинах можна скористатися послугою самовивозу онлайн-замовлення, що також допоможе уникнути скупчення людей у передсвятковий час.  Відмовтесь від подорожей, якщо ви у групі ризику. Якщо ви належите до категорії людей із ризиком тяжкого перебігу коронавірусної хвороби (маєте хронічні захворювання чи вік 60+) або ж не вакцинувалися – відкладіть необов’язкові подорожі. Зважайте на те, що наразі все більше країн повідомляють про стрімке поширення нового штаму “Омікрон”, тому поїздки  можуть нести додаткові ризики інфікування.  У випадку необхідної/вимушеної подорожі – дотримуйтеся всіх протиепідемічних правил.  Використовуйте ці поради, щоб захистити себе та рідних від коронавірусної хвороби. Свята – це привід для поширення радості, а не COVID-19. Слідкуйте за своїм здоров’ям та будьте обережні!    

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь