Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

23 Грудня, 2021 р., 09:38
В Україні запроваджують ревакцинальну дозу вакцини проти COVID-19 для медичних працівників та співробітників будинків інтернатного типу. Вони зможуть отримати її щонайменше через шість місяців з дати отримання другої дози.  Таке рішення Міністерство охорони здоров’я ухвалило своїм наказом 2849. Під час розробки наказу враховувались відповідні рекомендації ВООЗ та офіційна позиція Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики.   Отримати ревакцинальну дозу медики та співробітники будинків інтернатного типу можуть через 6 місяців після другого щеплення від COVID-19. Для ревакцинальної дози використовуватимуть лише м-РНК-вакцини – Moderna або Comirnaty/Pfizer, незалежно від того, якою вакциною щеплена людина. Генерація COVID-сертифіката після отримання ревакцинальної дози буде доступна найближчим часом.   Отримання додаткової дози для людей, в яких через важкі супутні хвороби міг не сформуватися належний імунний захист, залишається без змін. Вони можуть зробити третє щеплення через 28 днів після основного курсу щеплень без продовження терміну дії сертифіката.  Вказане рішення є актуальним, враховуючи тимчасові рекомендації ВООЗ від 10 серпня 2021 року. У них йдеться про те, що через брак вакцин у світі, ревакцинальну дозу слід застосовувати тільки для вразливих категорій населення або за появи даних про те, що з плином часу двох доз вакцини недостатньо для належного захисту.
22 Грудня, 2021 р., 16:42
4,5 мільйона українців подали заявки в Дії на отримання 1000 грн за програмою єПідтримка, понад 2,3 мільйона громадян вже їх отримали. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час брифінгу. «Сьогодні під час пандемії COVID-19, громадянам та бізнесу потрібна підтримка з боку держави, тож Уряд, за ініціативи Президента України, запустив програму єПідтримка, яка, з одного боку, стимулює людей вакцинуватися від COVID-19, з іншого – підтримує сектори економіки, що найбільше постраждали від карантинних обмежень. Це – креативні індустрії, книговидавництво, спортивна та транспортна галузі», – зазначила Юлія Свириденко. Вона нагадала, що тестова версія програми єПідтримка працювала з 13 по 18 грудня. Офіційний старт відбувся 19 грудня. І станом на сьогодні: 5,5 мільйона українців відкрили картки в банках; 4,5 мільйона – подали заявки в Дії на отримання виплат; понад 2,3 мільйона українців вже отримали виплату в 1000 грн. Понад 206 млн грн з виплачених коштів українці вже витратили. Найчастіше їх витрачали в книжкових магазинах, кінотеатрах, театрах. Перший віце-прем’єр-міністр зазначила, що з другої половини січня наступного року програму буде розширено – українці, старші за 60 років, зможуть витратити кошти за програмою на придбання ліків. Програма єПідтримка триватиме рік – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». Це – найшвидший і найпростіший спосіб. На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі. Механіка, яким саме чином відбуватимуться виплати, нині розробляється. Також на другому етапі, в 2022 році, розглядається можливість видачі фізичних банківських карток. Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал на касі компанії). Банки розпізнаватимуть категорію товарів чи послуг при оплаті, тому витратити гроші на інші цілі, ніж передбачені програмою, перевести їх на картку, зняти готівкою — буде неможливо. Обсяг коштів для реалізації програми у 2021 році становить 8 млрд грн.
22 Грудня, 2021 р., 10:36
Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що з 01 січня 2022 року значно розширюється коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі - ПРРО). Саме з 01 січня 2022 року закінчується перехідний період (пункту 61 підрозділу 10 Розділу ХХ «ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ» Податкового кодексу України) і застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп стане обов’язковим. Відповідно до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами та доповненнями, далі - Закон № 265/95-ВР) застосування РРО та/або ПРРО є обов`язковим для тих суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу. При цьому, відповідно до вимог пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України РРО та/або ПРРО не будуть застосовувати платники єдиного податку першої групи. До першої групи платників єдиного податку відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 164 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.          Одночасно повідомляємо, що суб’єкт господарювання може завантажити програмне забезпечення «Програмний реєстратор розрахункових операцій» скориставшись вебпорталом Державної податкової служби України за посиланням: Головна>БАНЕР>Програмні РРО>Програмний реєстратор розрахункових операцій.         За матеріалами Хустської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області
22 Грудня, 2021 р., 10:00
Поліомієліт (поліо) — гостра інфекційна хвороба. Вона може загрожувати невиліковним паралічем і навіть смертю протягом кількох годин усім невакцинованим або не повністю вакцинованим дітям. Поліовірус поширюється непомітно і швидко через відсутність будь-яких симптомів у більшості інфікованих. Серед тих, кого паралізувало внаслідок поліомієліту, 5–10% помирають через те, що параліч уразив дихальні м’язи. Ліків проти хвороби не існує. Єдиним захистом є вакцинація. В Україні вакцину від поліомієліту можна отримати у державних медичних закладах безоплатно. Вакцини, які використовують державні й приватні клініки, зареєстровані та дозволені для використання в Україні. Якщо у вашої дитини пропущене щеплення, будь ласка, негайно зверніться до педіатра чи сімейного лікаря. Разом із ним складіть графік вакцинації та надолужте ті дози, що пропустили. Детальніше про те, які вакцини застосовують від поліомієліту в інфографіці:
21 Грудня, 2021 р., 10:29
Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує скасовувати профілактичні щеплення у період пандемії.  Рутинна імунізація дорослих та дітей триває й під час вакцинальної кампанії проти COVID-19. Найбільше планових щеплень у Закарпатській області упродовж року виконали від кору, паротиту та краснухи.  Так, 68% осіб у віці 12 місяців отримали першу дозу вакцини. Друге щеплення зробили 79,5% дітей у 6 років. Для імунізації використовують трикомпонентну вакцину КПК, котра одразу захищає проти трьох інфекційних захворювань. Згідно з Календарем щеплень для повного захисту потрібно ввести дві дози вакцини – у 1 та 6 р.
21 Грудня, 2021 р., 09:25
 Грудень – насичений святковими заходами у школах та садочках. Міністерство охорони здоров'я України наголошує, щоб ризики інфікування COVID-19 були мінімізовані, дотримуйтеся протиепідемічних заходів .  Окреме свято для кожного класу чи групи. Зокрема, під час святкування у школі на заході можуть бути присутні лише учні одного класу. Участь школярів з інших класів у святі забороняється. У випадку із дитячими садочками це правило діє аналогічно – свято проводиться лише для дітей однієї навчальної групи.  Присутність глядачів не дозволяється. Традиційно на урочисті заходи новорічних свят у школах чи садочках до дітей приходять батьки та інші члени родини, проте в умовах пандемії це може створити додаткові ризики для здоров'я усіх учасників. Також не варто забувати, що свято призначене саме для дітей, а їх здоров’я – є пріоритетом. Особливу увагу варто приділяти психологічному здоров’ю дітей. Адже відсутність рідних чи близьких на святі може викликати у дітей, особливо дошкільного віку, стрес. Тому, якщо дитина не хоче брати участь у святі без батьків чи інших членів родини, не варто її змушувати, бажано просто все послідовно роз'яснити. Потурбуйтесь про те, щоб малеча почувала себе в безпеці, а свято не стало стресовою ситуацією.   Участь у святі можуть брати тільки працівники закладу освіти. Запрошувати аніматорів, акторів та інших людей, які б розважали дітей та брали участь у святі не дозволяється. Тобто організовувати, проводити захід та брати участь можуть лише співробітники закладу освіти. Важливо, якщо ж у дитини будь-які симптоми гострого респіраторного захворювання, краще залишити її вдома з турботою про здоров'я та подальшим зверненням за медичною допомогою. У випадку, якщо дитина засмутилась, що пропускає свято, вдома також можна влаштувати міні святкування в ігровій формі. Потурбуйтеся про здоров'я дітей – дотримуйтесь всіх протиепідемічних правил та заходів.
20 Грудня, 2021 р., 12:02
Відучора офіційно стартував проєкт єПідтримка. Встигніть отримати 1000 гривень від держави. Оновлюйте застосунок і приєднуйтеся також, щоб подати заявку на отримання 1000 грн у застосунку Дія в декілька кліків. Для цього потрібно бути громадянином України віком від 18 років та мати «зелений» сертифікат про вакцинацію в застосунку Дія. Як подати заявку на виплату? - Оформте спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. - Авторизуйтеся та оновіть до останньої версії застосунок Дія. - Переконайтеся, що в застосунку у вас є «зелений» COVID-сертифікат. - Зайдіть у розділ Послуги та виберіть єПідтримку. - Виберіть для виплати картку єПідтримка. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки протягом 10 днів. Заявку необхідно подати в період з 19 до 29 грудня включно! Гроші можна витратити на книжки, спортзал квитки в кіно, театр, музеї, концерти або на перевезення в межах України. Інструкція тут: https://bit.ly/3E43yIE. Детальніше про те, як єПідтримка працює в Дії, дізнайтеся із сайту — https://e-aid.diia.gov.ua Проєкт реалізують Міністерство економіки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національний банк України та Кабінет Міністрів України. Команда Мінцифри розробляє технічну частину в застосунку Дія.
20 Грудня, 2021 р., 10:52
Усі фізичні особи - платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру.           Облік фізичних осіб - платників податків ведеться у Державному реєстрі за реєстраційними номерами облікової картки платника податків, а осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган, ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по батькові (за наявності), серією та/або номером діючого паспорта громадянина України без використання реєстраційного номера облікової картки платника податків (до паспортів зазначених осіб вноситься відмітка, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта).          Реєстрація фізичних осіб у Державному реєстрі проводиться в такому порядку:           отримання та перевірка документів, які подаються фізичними особами до контролюючого органу для проведення реєстрації, обліку, внесення змін, щодо додержання повноти відомостей, зазначених в Обліковій картці, Повідомленні або Заяві про внесення змін;         включення до Державного реєстру відомостей про фізичних осіб, фізичних осіб – підприємців і осіб, які провадять незалежну професійну діяльність;                        оформлення і видача документа, що засвідчує реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі;          внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру;         внесення до паспорта фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган, відмітки про право здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта.         Фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви за формою № 5ДР (додаток 12) або Заяви за формою № 5ДРП (додаток 13) відповідно.          Фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання.          Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.          Для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.  
20 Грудня, 2021 р., 10:51
Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом розширило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники: центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності; органів місцевого самоврядування;  закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності; комунальних підприємств, установ та організацій. “Працівники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності, а також, комунальних підприємств найбільше взаємодіють із великою кількістю людей, а тому мають підвищений ризик інфікуватися на коронавірусну хворобу. Між тим, 9 із 10 госпіталізованих – невакциновані та не були захищені від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Це рішення необхідне для захисту життя і здоров’я українців та їхніх близьких", – пояснив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.  Наказ набирає чинність через один місяць із дня його опублікування.  Працівники вищезазначених установ, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Щепитися від COVID-19 можна організовано або індивідуально у зручному пункті чи центрі вакцинації. Детальний перелік та контакти пунктів та центрів на list.covid19.gov.ua. Важливо, що люди, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 року № 595, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.
20 Грудня, 2021 р., 10:27
В рамках програми «Спроможна школа для кращих результатів» два заклади освіти Горінчівської територіальної громади отримали сучасні STEM кабінети біології та хімії.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь