Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

02 Грудня, 2021 р., 12:00
Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії ГА ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. В України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року. Існують сучасні форми рабства, такі як трудова та сексуальна експлуатація, торгівля дітьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд форм дитячої праці, насильницьке використання людей у збройних конфліктах, кримінальних діях, сурогатному материнстві тощо. За даними ООН, на разі в світі близько 40,3 млн людей є жертвами сучасних форм рабства. За оцінками експертів щорічно майже 2 млн осіб стають “живим товаром”. На жаль, Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення для торгівлі людьми. Міжнародний день боротьби за скасування рабства - хороший привід об’єднати зусилля урядів, громадянського суспільства, приватного сектора для того, щоб не залишати поза увагою проблему, яка суперечать законам цивілізованого світу. Нагадуємо, національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного). Національна дитяча “гаряча лінія”  0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного). Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!
01 Грудня, 2021 р., 12:38
Ви отримали статус «Немає даних про вас» після запиту на створення документа Якщо ви робили запит через мобільний застосунок “Дія”, спробуйте повторити його через портал “Дія” — https://diia.gov.ua. Якщо і портал відповів, що «Немає даних про вас», зверніться до вашого сімейного лікаря або до лікаря, який робив вам щеплення. Попросіть перевірити персональні дані: 1.ПІБ українською та англійською мовами, як у паспортних документах. 2. РНОКПП (реєстраційний номер облікової картки платника податків, який раніше називався індивідуальниий податковиий номер — ІПН). 3. УНЗР — це унікальний номер запису, що вноситься про кожного громадянина України до Єдиного демографічного реєстру і допомагає зробити цифрову ідентифікацію людини. 4. Дата народження, як у паспорті/свідоцтві про народження. 5. Актуальний номер телефона, на якому можливо прииймати і відсилати смс. Якщо у вас є дитина віком до 18-ти років, то переконайтеся, що до її картки пацієнта внесені її, а не ваші, РНОКПП та УНЗР. Також попросіть лікаря перевірити, чи немає дублів вашого профілю в системі або збігу із профілем іншої людини. Ви отримали статус «Помилка при генерації сертифіката» після запиту на COVID-сертифікат Рекомендовано звернутися до вашого сімейного лікаря або до лікаря, який робив вам щеплення, із запитом перевірити ваші персональні дані, які описані вище.  Ви отримали статус «Сертифікат про вакцинацію недоступний» Якщо ви отримали 1 або 2 дози щеплення, то зверніться до пункту вакцинації, щоб ваші дані внесли. Рекомендовано оновити мобільний застосунок, після цього надіслати запит на генерацію COVID-сертифіката повторно або зробити це через портал “Дія” — https://diia.gov.ua/.  Ви отримали статус «Сертифікат про вакцинацію недоступний» з таким текстом «Ви щепились не в Україні або дані про вакцинацію внесені не тим лікарем, який робив щеплення» Якщо вакцинація проти COVID-19 була зроблена за межами України, сформувати COVID-сертифікат, який би врахував виконану вами вакцинацію, не є можливим. МОЗ наразі працює над такою можливістю.  Ви отримали статус: «Номер партії вакцини помилковий» Вам потрібно звернутися до лікаря, який провів щеплення і вніс медичний запис про вакцинацію до електронної системи охорони здоров’я, із запитом позначити внесені дані як помилкові і додати коректні дані повторно, без помилки. Без такої дії ви не зможете отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і не отримаєте COVID-сертифікат.  Ви отримали статус: «На жаль, сталася помилка». Звертайтесь до технічної підтримки порталу та додатку “Дія”
01 Грудня, 2021 р., 10:24
Шановні працівники прокуратури!    З нагоди Вашого професійного свята прийміть сердечні вітання та слова щирої вдячності за особистий вклад кожного із Вас у благородну справу зміцнення законності та правопорядку!    Завдяки Вашій відповідальній і висококваліфікованій праці створюються умови щодо збереження в нашій державі політичної стабільності, громадянського миру і спокою.     Тож бажаю вам мудрості, творчих успіхів, наснаги у професійній діяльності та гідної оцінки вашої праці зі сторони суспільства. Впевненості вам у своїх рішеннях та нехай кожна справа має справедливе завершення! З повагою – Горінчівський сільський голова Михайло КАЛИНИЧ                                                
01 Грудня, 2021 р., 10:07
 1 грудня увесь світ відзначає День боротьби зі СНІДом в ім`я соціальної терпимості та розширення обміну інформацією про епідемію, що швидкими темпами розповсюджується по усіх регіонах земної кулі. Це не просто чергова значуща дата в календарі, а день скорботи за мільйонами померлих від цієї, поки що невиліковної, хвороби, зміцнення спільних організованих зусиль по боротьбі з ВІЛ/СНІДом. Сьогодні масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини постають реальною загрозою в соціально-економічному розвитку більшості країн світу. Проблема ВІЛ-СНІДу, наркоманії сьогодні актуальна як ніколи. У світі мільйони людей живуть із цією недугою і помирають. Серед численних хвороб, від яких нині страждає людство, синдром набутого імунодефіциту (скорочено СНІД) є однією з найтяжчих. Цю хворобу спричинює особливий збудник — вірус імунодефіциту людини (скорочено ВІЛ). Сьогодні захворювання, в тому числі і серед дітей, зареєстровано практично в усіх країнах світу. Але люди зважають на проблему лише тоді коли інфікується хтось з близьких. ВІЛ-інфікована людина – це носій вірусу, здатний заражати здорову особу. Вірус передається: при статевих стосунках з ВІЛ-інфікованою особою – через слизову оболонку статевих органів; через кров – спільні шприци та голки, нестерильні медичні інструменти; дитині від ВІЛ-інфікованої матері –інфікування відбувається під час вагітності, пологів чи годування грудним молоком. Своєчасне встановлення діагнозу ВІЛ-інфекції дозволяє вчасно почати необхідне лікування та вжити інших заходів до зменшення ймовірності передачі ВІЛ близьким людям. Нагадуємо, в Україні кожен охочий може пройти безкоштовне та анонімне тестування на ВІЛ у кабінетах «Довіри» в поліклініках, мобільних амбулаторіях, Центрах профілактики та боротьби зі СНІДом, а також у представництвах профільних громадських організацій. Бережіть себе та піклуйтеся про ближніх!
30 Листопада, 2021 р., 16:00
Ризик померти від онкології в пацієнтів з діагнозом “онко” значно менший, ніж ризик померти від ускладнень, які може спричинити в них коронавірусна хвороба.  На цьому наголошує Олександр Стаховський, онколог-хірург-уролог вищої категорії Національного інституту раку, доктор медичних наук.
30 Листопада, 2021 р., 11:38
З 1 грудня 2021 року відбудеться підвищення заробітної плати освітян у школах на 8,4%. Це передбачено Державним бюджетом на 2021 рік. Зростуть зарплати наступних педагогічних працівників: директор закладу ЗСО: з 15 742 до 17 057 гривень; молодий вчитель без категорії та стажу роботи: з 9 015 до 9 768 гривень; вчитель ІІ категорії: з 11 124 до 12 053 гривень; вчитель І категорії: з 11 912 до 12 906 грн; вчитель вищої категорії: з 12 698 до 13 759 гривень; асистент вчителя: з 10 338 до 11 200 гривень; керівник гуртка: з 11 124 до 12 053 гривень; педагог-організатор І категорії: з 10 445 до 11 317 гривень. Це вже друге підвищення зарплати працівників шкіл за 2021 рік. З 1 січня 2021 року зарплати зросли на 20%, для цього Міністерству освіти і науки України було передбачено видатки з держбюджету обсягом у 139,5 млрд гривень, що на 26,6 млрд гривень більше, ніж у 2020 році. Нагадаємо, в межах національного проекту «Ноутбук кожному вчителю» від Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації до обласних державних адміністрацій та шкіл в 11 областях вже доставлено 20 тисяч комп’ютерів.
30 Листопада, 2021 р., 10:00
Минулого тижня на базі ЦНАПу Полянської сільської ради пройшов тренінг «ЦНАП і покращення якості послуг: PROSTO про найважливіше» до участі в якому долучилися й представники Горінчівської територіальної громади. Мова йшла про всі аспекти створення у громаді ЦНАПу та належну організацію надання адміністративних послуг. 
29 Листопада, 2021 р., 17:20
Пунктом 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України визначено, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року. Доходи, підлягають в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню. Відповідно до п.п. 14.1.54 п. 14.1 ст. 14 ПКУ дохід з джерелом їх походження з України – будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у тому числі від будь-яких видів їх діяльності на території України (включаючи виплату (нарахування) винагороди іноземними роботодавцями) у тому числі, але не виключно, доходи у вигляді, зокрема: процентів, дивідендів, роялті та будь-яких інших пасивних (інвестиційних) доходів, сплачених резидентами України або постійними представництвами нерезидентів в Україні; доходів від надання резидентам або нерезидентам в оренду (користування) майна, розташованого в Україні, включаючи рухомий склад транспорту, приписаного до розташованих в Україні портів; доходів від продажу рухомого та нерухомого майна, доходів від відчуження корпоративних прав, цінних паперів; доходів, отриманих у вигляді внесків та премій на страхування і перестрахування ризиків на території України; доходів страховиків – резидентів від страхування ризиків страхувальників – резидентів за межами України; інших доходів від діяльності; спадщини, подарунків, виграшів, призів; заробітної плати, інших виплат та винагород, виплачених відповідно до умов трудового та цивільно-правового договору; доходів від зайняття підприємницькою та незалежною професійною діяльністю; прибутків від відчуження акцій, часток, корпоративних або інших аналогічних прав в іноземних компаніях, організаціях, утворених відповідно до законодавства інших держав (іноземні юридичні особи). Згідно з п.п. 14.1.55 п. 14.1 ст. 14 ПКУ дохід, отриманий з джерел за межами України, – будь-який дохід, отриманий резидентами, у тому числі від будь-яких видів їх діяльності за межами митної території України, включаючи проценти, дивіденди, роялті та будь-які інші види пасивних доходів, спадщину, подарунки, виграші, призи, доходи від виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими та трудовими договорами, від надання резидентам в оренду (користування) майна, розташованого за межами України, включаючи рухомий склад транспорту, приписаного до розташованих за межами України портів, доходи від продажу майна, розташованого за межами України, дохід від відчуження інвестиційних активів, у тому числі корпоративних прав, цінних паперів тощо; інші доходи від будь-яких видів діяльності за межами митної території України або територій, непідконтрольних контролюючим органам. Разом з тим, податковим обов’язком визнається обов’язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і строки, визначені ПКУ (п. 36.1 ст. 36 ПКУ). При цьому виконанням податкового обов’язку визнається сплата в повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов’язань у встановлений податковим законодавством строк, яка здійснюється платником податку безпосередньо, а у випадках, передбачених податковим законодавством, – податковим агентом, або представником платника податку (пп. 38.1 та 38.2 ст. 38 ПКУ). Враховуючи викладене, доходами з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, з метою подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, вважаються доходи, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні, однак згідно даних контролюючих органів повнота сплати податків і зборів з них не підтверджена. Такими доходами можуть бути, але не виключно, заробітна плата (винагорода), отримана працівниками в «конвертах», іноземні доходи, доходи фізичної особи, отримані від здійснення підприємницької, незалежної професійної діяльності без державної реєстрації її як фізичної особи – підприємця, без взяття на податковий облік, або без одержання ліцензії, дозволу чи іншого дозвільного документа для провадження певних видів господарської діяльності, не задекларовані доходи у вигляді спадщини, подарунків, отримані не від фізичних осіб першого, другого ступеня споріднення, орендної плати, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, прибутків від відчуження акцій, часток, корпоративних або інших аналогічних прав тощо.
29 Листопада, 2021 р., 15:56
Соціальна допомога і захист бездомних громадян – у центрі уваги держави та керівництва Закарпаття, особливо актуальним це питання стає в осінньо-зимовий період. На цьому наголосив Петро Добромільський, в. о. голови облдержадміністрації. «Тенденція щодо збільшення кількості бездомних осіб не лише в області, а й у всьому світі, не дуже сприятлива: безпритульних людей стає дедалі більше. Всі вони потребують соціальної підтримки. Ми повинні активізувати роботу в цьому напрямку – таке завдання ставить перед нами Президент України Володимир Зеленський», – підкреслив Петро Добромільський. За його словами, обласна державна адміністрація рекомендувала райдержадміністраціям та виконавчим комітетам територіальних громад розглянути питання щодо розгортання пунктів обігріву незалежно від суттєвого зниження температури повітря на засіданнях місцевих комісій з питань ТЕБ та НС.  В області посилять перевірки усіх місць можливого перебування бездомних осіб, до яких також залучатимуть волонтерів, представників благодійних, громадських, релігійних організацій та органів місцевого самоврядування Як наголосив в. о. очільника області, необхідно передбачити облаштування пунктів обігріву, пунктів роздачі гарячої їжі, організувати цілодобове функціонування закладів нічного перебування бездомних осіб та забезпечити одиноких, осіб з інвалідністю продуктами харчування, одягом, дровами та іншим. «Ще одна важлива складова – інформаційна, адже громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, бездомні та безпритульні повинні знати про розміщення цих пунктів, знати де вони можуть отримати нічліг, одяг, харчування та інші послуги тощо», – резюмував Петро Добромільський.
29 Листопада, 2021 р., 14:33
Вакцинація населення є головним завданням у період пандемії для Президента України, МОЗ та керівництва Закарпаття зокрема. Як наголошує в. о. голови облдержадміністрації Петро Добромільський, особливо важливо захистити дітей, осіб старшого віку та тих, у кого є супутні захворювання.  «Зараз ще чимало людей бояться імунізуватися, оскільки вважають, що вакцина може нашкодити організму чи загострити наявні хвороби. Але наші лікарі чітко пояснюють, що робити щеплення таким категоріям також потрібно», — зауважив Петро Добромільський. Медики підкреслюють, що людям, які мають серцево-судинні, ендокринні захворювання, ішемічну хворобу, цукровий діабет, слід вакцинуватися, аби в разі інфікування COVID-19 мати легший анамнез. Згідно з даними системи СОТА у Закарпатській області понад 45 тисяч осіб із супутніми хворобами отримали щеплення, з них майже 21 тисяча краян завершили вакцинальний комплекс.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь