Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Горінчівська громада співпрацюватиме з Горохівською громадою з Волині

Дата: 09.06.2024 17:39
Кількість переглядів: 108

Минулого тижня, 4-5 червня, представники Горохівської територіальної громади Волинської області на чолі з міським головою Віктором Годиком разом з представниками Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»  відвідали Горінчівську територіальну громаду для підписання Угоди про міжмуніципальне співробітництво.

Фото без описуВ рамках візиту здійснено підписання Договору про співробітництво між Горохівською міською та Горінчівською сільською територіальними громадами в сферах безпеки та освіти, а також обговорено план реалізації спільних заходів в межах Договору та потенційні напрямки розширення співпраці.

Фото без опису

В межах візиту відбувся круглий стіл «Співробітництво громад як ефективний інструмент для місцевого розвитку». Тут Горінчівським сільським головою презентовано Горінчівську територіальну громаду, стратегічні цілі розвитку громади та кращі практики їх реалізації. Також відбулося обговорення напрямів розширення майбутнього співробітництва.

Фото без опису

Під час візиту до етно-садиби «Хата Казкаря», заснованої сім’єю Яким, гості ознайомилися з практикою використання нематеріальної культурної спадщини в цілях економічного розвитку громади, її промоції та популяризації. Власники садиби здійснили для гостей чудовий екскурс в минуле життя Горінчова та розповіли про досвід створення цієї локації. Місцевим казкарем Володимиром Петрішком презентовано нематеріальну культурну спадщину громади – казкарські традиції Горінчова, а працівниками культури громади виконано автентичні закарпатські пісні.

Фото без опису

Наступною локацією, яку відвідали гості, став комунальний заклад «Горінчівський міжшкільний ресурсний центр». Тут керівниця закладу Ярослава Ревть презентувала досвід громади в наданні освітніх послуг у сфері професійної освіти на базі центру, забезпеченні умов для професійної самореалізації молоді, співпраці з місцевим бізнесом, молодіжного підприємництва, залученні грантів.

Фото без опису

Чудове представлення здійснили юні таланти Горінчівської мистецької школи під керівництвом Олени Броди.

Фото без опису
Завершальною локацією першого дня візиту стала Буйволина еко-ферма «Райський куточок». Саме тут гості ознайомилися з досвідом громади у формуванні туристичного бренду громади, створенні умов для розвитку туристичного бізнесу та залученні додаткових надходжень в місцевий бюджет. Власник ферми Василь Шимон продемонстрував приклад перетворення фермерського господарства у туристичний комплекс.

Фото без опису

Другий день візиту розпочався з відвідин підприємства легкої промисловості з іноземними інвестиціями ТОВ «ТРІО». Підприємство є бюджетоутворюючим та входить до трійки найбільших платників податків бюджету громади. Директор підприємства Олексій Орлик ознайомив нас з діяльністю підприємства та співпрацею з громадою в напрямку підтримки інвестиційних проєктів у сфері підприємницької діяльності. Сільським головою презентовано Програму розвитку малого та середнього підприємництва на території громади.

Фото без опису

Далі ми презентували успішну практику взаємодії місцевого самоврядування та соціально відповідального бізнесу для розвитку громади та ознайомили колег з досвідом укладання угоди про соціально-культурне співробітництво, як інструментом для налагодження співробітництва між бізнесом та ОМС. В рамках цього ми відвідали підприємство відновлювальної енергетики - ТОВ «Акваресурс – 1» (колишня Теребле-Ріцька ГЕС). Директор підприємства Олег Ігнатко зробив для всіх чудову екскурсію на цю унікальну локацію.

Фото без опису

Завершенням дводенного візиту стало ознайомлення з досвідом підтримки ВПО та дітей і сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Тут ми поділилися досвідом залучення донорських коштів для реалізації проєктів у сфері соціального захисту. Під час відвідин гуртожитку Нижньобистрівської гімназії, де проживає близько 100 вимушено переміщених осіб, керівниця гімназії Любов Ковач презентувала напрацювання громади в створенні умов для проживання ВПО та залучення додаткових фінансових ресурсів на ці потреби.
Фото без опису

Історією створення та організацією роботи Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Домашнє тепло» поділилася керівниця центру Ольга Тегза. Тут варто зауважити, що половину видатків на утримання центру взяв на себе Місцевий благодійний фонд «Майбутнє – дітям».

Фото без опису

Ці два дні залишили після себе неймовірні враження та стали для нас справжнім досвідом.

Ця співпраця стала можливою  завдяки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь