Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представники Горінчівської територіальної громади опановують інструменти діалогу для ефективної відбудови

Дата: 23.05.2024 22:26
Кількість переглядів: 162

Інститут миру і порозуміння (ІМіП) за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» проводить триденне навчання для учасників проєкту «Співдія у відновленні громад» (далі - Проєкт).

Фото без опису

Мета: опанувати теоретичні та практичні навички інструментів діалогу, вирішення конфліктів та пошуку порозуміння, щоб використовувати їх у процесі відновлення та розвитку українських громад.

Проєкт «Співдія у відновленні громад» має важливе значення в контексті викликів, які виникли через повномасштабне вторгнення та соціальну напругу. Його ціллю є формування фундаменту для інклюзивного та спільного відновлення України, а також розробка моделі для ефективного управління місцевими конфліктами та зміцнення соціальної згуртованості.

Фото без опису«Відбудова та повоєнний розвиток є та буде викликом для українських громад. Зниження довіри до владних інститутів, низька соціальна згуртованість, чвари у процесі прийняття рішень та конфліктні ситуації – це далеко неповний список проблем, з якими стикаються наші громади-учасниці. Щоб закласти міцний фундамент для відновлення в майбутньому, ми маємо почати працювати вже зараз. І одним з найдієвіших шляхів такої роботи є сприяння соціальній згуртованості на місцевому рівні», – зазначає голова Правління ІМіП Альона ГОРОВА.

Програма поєднує в собі теоретичну та практичну частини, а також процес обговорень. Учасники діляться власним досвідом та обмінюються ідеями щодо вирішення конфліктних ситуацій у їхній громаді.

Серед основних результатів навчання:

Обговорення та аналіз проблем, які виникають на місцевому рівні в процесі відновлення;

Практичний досвід роботи з викликами спричиненими конфліктними ситуаціями між владою, громадою, місцевими активістами та ВПО;

Опанування теоретичного матеріалу щодо застосування інструментів діалогу вирішення конфліктів та пошуку порозуміння;

Розв’язання реальних кейсів/ситуацій за допомогою вивчених інструментів та обговорення перспектив їх впровадження на практиці.

«Під час навчання учасники мають можливість розвинути навички аналізу та підготовки діалогу в громаді. Це не лише сприяє побудові довіри серед мешканців та влади, але й допомагає вирішувати конфліктні ситуації шляхом досягнення взаємного порозуміння. Отримані знання можуть сприяти побудові та підтримці міжсекторальних партнерств, які є важливим елементом для успішного розвитку будь-якої громади. Співпраця між активістами, громадським сектором, бізнесом та владою може допомогти вирішити навіть найскладніші проблеми та забезпечити сталість та стійкість розвитку», – зазначає про результати навчання координаторка проєкту ІМіП Катерина ДАНЬКОВА.

Також тренери приділили увагу вирішенню конфліктних ситуацій, які часто виникають у громадах. Учасники отримали можливість ознайомитися з різними методами, стратегіями врегулювання конфліктів, а також співпраці та побудови діалогу між різними сторонами. Це дозволить їм ефективніше взаємодіяти та знаходити конструктивні рішення.

«Вирішення конфліктів є важливим для розвитку громад та забезпечення гармонійного функціонування місцевих спільнот. Такі навички дозволять учасникам ефективно реагувати на напружені ситуації та сприяти побудові позитивних взаємовідносин у громадах», – зазначає Альона ГОРОВА

Наступним етапом Проєкту буде відбір робочих груп та проведення установчих зборів, де визначать тему/проблему з якою громади працюватимуть далі. Після – діалогові сесії та інші адвокаційні заходи.

____

Цю публікацію було створено ГО «Інститут миру і порозуміння» в рамках проєкту «Співдія у відновленні громад», та стало можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через HOVERLA / проєкт USAID в Україні. Зміст цієї публікації  не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь