Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Закарпатті пройшла Літня школа доброчесності

Дата: 22.07.2024 20:02
Кількість переглядів: 139

Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції Горінчівської сільської ради Ігор Хомей взяв участь в триденному навчанні «Літня школа доброчесності» для керівників та спеціалістів структурних підрозділів, відповідальних фахівців із запобігання та протидії корупції у громадах.

Фото без опису

Забезпечення стійкості України в умовах повномасштабної російської агресії, відбудова держави під час і після війни та інтеграція в ЄС – це три життєво важливі виклики для нашої держави. Про це йдеться у проєкті «Посилення верховенства права на місцевому/регіональному рівні: приклад Закарпатської області», який разом із закордонними партнерами реалізовує Інститут Центральноєвропейської стратегії, Закарпатська обласна рада та ОВА.  

Серед спікерів: перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, радник та тренер з питань управління і доброчесності Франс Герадтс, представник НАЗК Володимир Бартко та інші.

Андрій Шекета наголосив, що мета проєкту – через покращення системи доброчесності в органах влади за європейським зразком, посилити регіон,  зробивши його більш конкурентоспроможним. «Адже як країна кандидат на вступ до ЄС, ми вже зараз маємо вчитись працювати за правилами, підходами та процедурами, що існують в ЄС. Бо навіть зараз для нас вже доступні певні фінансові інструменти ЄС, які ми можемо використовувати. І хто буде краще готовий, той зможе більше залучити додаткового фінансування.  Обласна рада спільно з партнерами об'єднює  свої зусилля, аби зосередити фокус уваги на питаннях  верховенства права та антикорупції в  громадах Закарпаття. Ми повинні досягти такого рівня, аби нам довіряли закордонні партнери.

Така школа, та інші навчальні заходи в рамках проєкту дають можливість підготувати службовців, які готові приймати управлінські рішення з інноваційними підходами та бажанням розвивати свої території, враховуючи, як позитивний  досвід так і помилки тих хто цей шлях вже пройшов, наприклад наших сусідів з Словаччини, що також долучені до реалізації проекту», - наголосив посадовець обласної ради.

Франс Герадтс відзначив, що зараз українці борються не лише за себе, свою свободу, але й за весь світ, і висловив підтримку мужньому українському народові . Франс підкреслив важливість проєкту, який спрямований на запобігання негативним явищам у суспільстві після перемоги. Він наголосив, що в Україні є всі передумови для успішної боротьби з корупцією завдяки системі Prozorro, декларуванню та активному громадянському суспільству.

 

На думку професора, за 30 років незалежності українці пройшли половину шляху у боротьбі з корупцією. Хоча Україна має одну з найкращих антикорупційних систем у світі, вона ще не працює на повну потужність. Про те, як боротися з корупцією в урядових організаціях, як довіряти державним службовцям та як підвищити рівень доброчесності, - і йтиметься у Літній школі доброчесності.

Представник НАЗК Володимир Бартко розповів як організовувати систему доброчесності та запобігання корупції в державних установах і органах місцевого самоврядування. Він також презентував новий «Посібник для роботи з корупційними ризиками в облдержадміністраціях», розроблений НАЗК та надав основні рекомендації й онлайн-інструменти для фахівців,  відповідальних за цю ділянку роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь