Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГОРІНЧІВСЬКА ГРОМАДА СТАЛА УЧАСНИЦЕЮ ДРУГОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ФОРУМУ АМБАСАДОРІВ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ УКРАЇНИ

Дата: 12.10.2024 19:44
Кількість переглядів: 67

03-04 жовтня 2024 року пройшла подія, яка згуртувала навколо себе понад 50 учасників з 14 областей України. Учасником форуму став виконуючий обов’язки  головного архітектора Горінчівської територіальної громади – Іван Росоха. Форум об’єднав навколо себе представників органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства та фахівців, що опікуються спадщиною громад України, громадських активістів, культурних діячів, лідерів думок та експертів у сфері управління культурною та природною спадщиною.  

Метою та завданнями форуму було презентувати результати проєктів громадської участі із захисту та збереження культурної спадщини України, підтриманих Агенством з розвитку приватної ініціативи (далі - АРПІ) за кошти Фонду NED протягом 2019-2024 років, популяризувати успішні моделі громадської партисипації, обговорити перспективи українських громад зі спадщиною як місць відвідування та культурних осередків, а також об’єднати учасників форуму для поглиблення співпраці та обміну досвідом.

Фото без опису

Перший день форуму пройшов у Івано-Франківську на базі інноваційного центру «Промприлад». Форум відкрила презентація проєкту АРПІ «Адвокати спадщини: підтримка і просування місцевих ініціативних груп молоді» та діяльності мережі ОГС для підтримки громад зі спадщиною Go Heritage. 

Фото без описуПісля цього 6 представників різних організацій ознайомили учасників з результатами своїх субгрантингових ініціатив – проєктів громадської участі спрямованих на залучення мешканців громад України до заходів зі збереження та популяризації культурної спадщини, підтриманих АРПІ за кошти Фонду NED у 2024 році.

Другою захоплюючою частиною форуму стала секція «Пульс Спадщини – презентація успішних практик зі збереження культурної спадщини». Учасники мали змогу ознайомитись з 8 успішними кейсами, які по-різному розкривають роль громади та зацікавлених сторін в напрямку збереження спадщини. 

Фото без опису

Другий день роботи форуму передбачав реальне знайомство з практиками використання потенціалу культурної спадщини в Новороздільській громаді Львівської області. В селищі Розділ учасники форуму познайомились зі «Старою школою» зсередини та  дізнались про шлях її трансформації із занедбаної будівлі до унікального простору в громаді. 

Фото без опису

Другий національний форум амбасадорів культурної спадщини України став майданчиком для мережування, представлення існуючих та зародження нових ініціатив. Налагоджені зв’язки згодом зможуть вилитись в нові проєкти в сфері збереження та популяризації місцевої спадщини для ефективного залучення місцевих мешканців для побудови heritage democracy (демократії спадщини) на місцевому рівні.

Фото без опису

Другий національний Форум амбасадорів культурної спадщини України проводився в рамках проєкту «Адвокати спадщини: підтримка і просування місцевих ініціативних груп молоді» за співфінансування Національного Фонду на підтримку демократії (NED).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь