Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вакцинація проти СOVID-19: відповіді на два чи не найпоширеніші запитання

Дата: 18.10.2021 14:20
Кількість переглядів: 566

Вакцинуватись від ковіду чи ні – таке питання турбує закарпатців чи не найбільше. І дуже часто, навіть якщо людина вирішує імунізуватися, у неї виникають сумніви, чи зупинить цей її крок пандемію. Аби переконати кожного, що зробити щеплення від COVID-19 – це вкрай важливо, відповідаємо на два, мабуть, найважливіші запитання.

Чому треба вакцинуватися від COVID-19?

Епідемії чи пандемії ідуть на спад тоді, коли вже не можна передати збудника інфекції чи коли не залишилося більше сприйнятливих осіб.

Кількість сприйнятливих людей «вичерпується», коли всі або перехворіли і мають імунітет від недуги, або коли всі вакциновані, тож мають колективний імунітет. Варіант усім перехворіти – не з найкращих, адже перенесуть хворобу далеко не всі. Зрештою, жодна медична система, навіть найпотужніша у світі, не витримає напливу такої кількості пацієнтів.

Саме тому вакцинація є кращим способом обмежити кількість хворих і зупинити поширення хвороби. Так вдалося викорінити таке захворювання, як натуральна віспа, та майже викорінити збудника поліомієліту.

Чи допоможе вакцинація зупинити пандемію COVID-19?

Усі ми прагнемо якомога швидше повернутися до звичного життя. А прискорить закінчення пандемії саме вакцинація. Коли це станеться, залежить від багатьох факторів. Всі епідемії рано чи пізно згасають. Питання лише в тому, скільки за цей час помре людей, скільки з них тимчасово втратять працездатність, наскільки постраждають медики і медична система.

Чим більше вакцинованих людей, тим менше з них захворіють у важкій формі.

Коли зупиниться ця пандемія, залежить від низки чинників: ефективності та епідеміологічної ефективності вакцин, від рівня охоплення щепленнями, швидкості тестування та схвалення нових вакцин, їхнього виробництва тощо.

Поки експерти і науковці шукають шляхи боротьби з недугою зі свого боку, ми, зі свого, можемо допомогти усьому світові, зробивши те, що цілком у наших силах – щеплення проти COVID-19.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь