Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вакцинація проти СOVID-19: відповіді на два чи не найпоширеніші запитання

Дата: 18.10.2021 14:20
Кількість переглядів: 535

Вакцинуватись від ковіду чи ні – таке питання турбує закарпатців чи не найбільше. І дуже часто, навіть якщо людина вирішує імунізуватися, у неї виникають сумніви, чи зупинить цей її крок пандемію. Аби переконати кожного, що зробити щеплення від COVID-19 – це вкрай важливо, відповідаємо на два, мабуть, найважливіші запитання.

Чому треба вакцинуватися від COVID-19?

Епідемії чи пандемії ідуть на спад тоді, коли вже не можна передати збудника інфекції чи коли не залишилося більше сприйнятливих осіб.

Кількість сприйнятливих людей «вичерпується», коли всі або перехворіли і мають імунітет від недуги, або коли всі вакциновані, тож мають колективний імунітет. Варіант усім перехворіти – не з найкращих, адже перенесуть хворобу далеко не всі. Зрештою, жодна медична система, навіть найпотужніша у світі, не витримає напливу такої кількості пацієнтів.

Саме тому вакцинація є кращим способом обмежити кількість хворих і зупинити поширення хвороби. Так вдалося викорінити таке захворювання, як натуральна віспа, та майже викорінити збудника поліомієліту.

Чи допоможе вакцинація зупинити пандемію COVID-19?

Усі ми прагнемо якомога швидше повернутися до звичного життя. А прискорить закінчення пандемії саме вакцинація. Коли це станеться, залежить від багатьох факторів. Всі епідемії рано чи пізно згасають. Питання лише в тому, скільки за цей час помре людей, скільки з них тимчасово втратять працездатність, наскільки постраждають медики і медична система.

Чим більше вакцинованих людей, тим менше з них захворіють у важкій формі.

Коли зупиниться ця пандемія, залежить від низки чинників: ефективності та епідеміологічної ефективності вакцин, від рівня охоплення щепленнями, швидкості тестування та схвалення нових вакцин, їхнього виробництва тощо.

Поки експерти і науковці шукають шляхи боротьби з недугою зі свого боку, ми, зі свого, можемо допомогти усьому світові, зробивши те, що цілком у наших силах – щеплення проти COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь