Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Львові стартував IV регіональний Форум «Реформа системи шкільного харчування» за участі першої леді

Дата: 13.11.2021 15:08
Кількість переглядів: 673

Вчора у Львові розпочався четвертий регіональний форум «Реформа системи шкільного харчування».

Фото без описуУ форумі беруть участь перша леді України Олена Зеленська, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька та інші представники центральних органів виконавчої влади.

Фото без описуОсновною цільовою авдиторією форуму є представники органів місцевого самоврядування та керівники місцевих органів управлінн освітою. Відтак, від Горінчівської територіальної громади в заході взяли участь Горінчівський сільський голова Михайло Калинич та начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Горінчівської сільської ради Іван Паш.

Фото без опису

Захід триває в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування» та за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

«Під час форуму у славетному місті Львові мова йшла про найважливіше – про наших дітей. Основне наше завдання – безпечне, здорове та якісне освітнє середовище. На нас лежить велика відповідальність за збереження життя й здоров’я дітей, починаючи з вакцинування, закінчуючи реформою шкільного харчування. Як батьку, мені не байдуже, як моя дитина буде почувати себе в садочку чи школі, чим вона харчуватиметься і які звички здорового харчування таким чином сформує. Ми розуміємо, що реформа ініційована першою леді надзвичайно важлива. Потрібно було давно щось змінити у сфері шкільного харчування. Держава, Горінчівська сільська рада, вчителі, директори шкіл – усі беруть безпосередню участь у цьому процесі, бо від нього залежить майбутнє наших дітей», - коментує голова громади Михайло Калинич.

За словами міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, реформа шкільного харчування містить такі важливі складові: модернізація харчоблоків; організація інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо формування правильних харчових звичок на майбутнє; підвищення фахової спроможності кухарів. До слова, на модернізацію харчоблоків за рік скерували 242 млн гривень (150 млн з державного бюджету, близько 90 млн – з місцевих).

Під час форуму також відбулась презентація результатів Всеукраїнського дослідження «Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти». Дослідження організовано Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ), швейцарсько-українським проєктом DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я», дослідницькою компанією «Info Sapiens» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь