Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головний фінансист громади Руслана Антонь бере участь в навчальній програмі «Кроки для фінансистів 2021» від ULEAD з Європою

Дата: 15.11.2021 11:29
Кількість переглядів: 642

Минулого тижня відбувся перший воркшоп для фінансистів закарпатських громад  «Прозорість, публічність та залученість у бюджетному процесі». Захід організувала та модерувала команда ULEAD з Європою в Закарпатській області. З представниками громад працював Михайло Бундзяк, радник з питань муніципальних фінансів та управління та Павло Рябоконь, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування. 

Мета воркшопу – поглибити знання та навички учасників щодо  дотримання законодавства в частині прозорості та публічності використання бюджетних коштів, формування проєкту місцевого бюджету на засадах публічності та залученості мешканців.

«Тематика сьогоднішнього воркшопу надзвичайно актуальна, оскільки в громадах невдовзі проходитиме обговорення проєкту рішення про місцевий бюджет та збір пропозицій від громадян. Переважна більшість учасників це молоді фахівці, які ще не мають великого досвіду в проведенні таких заходів. Зараз громадськість активно долучається до обговорень бюджету та готова включатися в усі процеси роботи органів місцевого самоврядування, включаючи бюджетний процес. Захід необхідний для фахівців громад та допоможе їм покращити навики з налагодження комунікації з жителями громад щодо місцевого бюджету», – підкреслив Михайло Бундзяк.

Учасники об’єднувалися та працювали в командах. Кожен учасник мав свою роль – старости, голови громади, начальника фінансового відділу чи громадського активіста. Всі учасники, кожен у своїй ролі, брали участь у публічному обговоренні проєкту рішення місцевої ради про місцевий бюджет на 2022 рік. Жваві обговорення, дискусії та обмін досвідом – саме так проходила робота в групах.

Команди презентували результати роботи в групах, які згодом обговорювалися між учасниками та аналізувалися експертами. 

Основне завдання полягало у напрацюванні  в учасників воркшопу навиків, які дозволять у подальшому налагодити якісний процес інформування громадськості про місцевих бюджет.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь