Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У рамках програми «Ноутбук кожному вчителю» заклади освіти Горінчівської територіальної громади отримали 37 ноотбуків

Дата: 26.11.2021 11:52
Кількість переглядів: 613

Пандемія змінила освітній процес — уроки з класів перейшли в зум-конференції. Однак, на жаль, не у всіх вчителів була технічна можливість навчати дітей у такому форматі.

«У рамках програми «Ноутбук кожному вчителю» для 199 закладів загальної середньої освіти Закарпатської області закуплено 2231 ноутбук серед яких й 3 заклади Горінчівської територіальної громади, які отримали 37 одиниць техніки», — коментує на своїй сторінці в Facebook керівник органу управління освітою Горінчівської територіальної громади Іван Паш.

Немає опису.

Немає опису.

Розподіл ноутбуків здійснювався між закладами освіти, у яких наявна кількість персональних комп’ютерів (працюючих, не задіяних в управлінсько-господарській діяльності закладу) була меншою, ніж кількість педагогічних працівників (за основним місцем роботи), першочергово для закладів загальної середньої освіти з кількістю учнів не менш як 250 осіб.

Ноотбуки придбані за рахунок субвенції на боротьбу з наслідками COVID-19 під час навчання на умовах співфінансування з місцевим бюджетом Горінчівської територіальної громади. Сума співфінансування з бюджету громади становить – 60 000 гривень.

Немає опису.Основна мета субвенції на заходи, спрямовані на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час навчального процесу у школах, – забезпечення технічних можливостей педагогам для належної організації здобуття загальної середньої освіти, зокрема в умовах карантинних обмежень та заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами. Відповідно, усі придбані ноутбуки мають активно та постійно використовуватися педагогічними працівниками в освітньому процесі.

Немає опису.

Немає опису.Немає опису.Згідно з Порядком та умовами надання субвенції, придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами відповідних закладів освіти та використовуються виключно для організації освітнього процесу в закладі освіти. У разі заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами за наказом керівника закладу ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися в користування педагогам з метою належної організації освітнього процесу.

Термін «педагогічні працівники» включає вчителів предметів мовно-літературної, математичної, природничої, соціальної і здоров’язбережувальної, громадянської та історичної, інформатичної освітніх галузей. Також до загальної кількості педагогічних працівників враховуються директори закладів освіти та їхні заступники, педагоги-організатори, соціальні педагоги, практичні психологи тощо, які викладають навчальні предмети згаданих освітніх галузей.

Водночас кожен вчитель початкових класів територіальної громади забезпечений персональним комп’ютером в рамках програми Нової української школи, що діє в Україні вже 4 рік поспіль.

Процес придбання ноотбуків можна відстежити за допомогою спеціального дашборду. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь