Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Закарпатській області здійснили перерахунок пенсій

Дата: 29.11.2021 14:30
Кількість переглядів: 371

З 1 грудня в Україні підвищать мінімальний розмір пенсії. Він зросте на 80 грн і відповідно становитиме 1934 грн. Про це на брифінгу в облдержадміністрації повідомила Анастасія Пентек, начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

«У нашій області вже здійснено перерахунок мінімального розміру пенсії. Завтра ці відомості передадуть у поштові відділення, банківські установи для здійснення виплат. Загалом на виплату підвищених пенсій у Закарпатті додатково потрібно 22,4 млн грн», – підкреслила Анастасія Пентек.

Середній розмір підвищення після перерахунку становитиме в середньому 70 грн (70,93 грн для цивільних пенсіонерів та 69,39 грн – для пенсіонерів силових структур).

За словами начальниці Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, перерахунки пенсіонерам здійснено в автоматичному режимі, тобто без особистого звернення громадян, що вкрай важливо у період пандемії COVID-19.

«Окрім підвищення мінімального розміру пенсії, з 1 грудня зростуть усі доплати, розрахунок яких проводиться відповідно до прожиткового мінімуму. А це надбавки за понаднормовий стаж, надбавки і підвищення учасникам та інвалідам війни, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсії за особливі заслуги та інші», – додала спікерка.

У зв’язку з підвищенням з 1 грудня 2021 року мінімальної заробітної плати до 6500 грн перерахунку підлягатимуть пенсії непрацездатних громадян, які досягли 65 р. та мають повний страховий стаж (жінки – 30 р., чоловіки – 35 р.). Пенсія цієї категорії пенсіонерів повинна становити не менше 40 % від мінімальної заробітної плати та відповідно зросте з 2400 до 2600 грн.

Анастасія Пентек також нагадала про перерахунок пенсій з 1 жовтня, згідно з яким розмір пенсій осіб старше 75 р. підвищено в середньому на 400 грн, та повідомила про перебіг процесу оцифрування трудових книжок працівників в області.

Сьогодні в електронний формат переведено трудові книжки майже 11,5 тисяч закарпатців, що становить 6 % від загальної кількості найманих працівників.

Начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області також розповіла про Реєстр електронних листків непрацездатності. За її словами, усі медичні заклади області працюють у Реєстрі та видають електронні лікарняні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь