Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Закарпатській області здійснили перерахунок пенсій

Дата: 29.11.2021 14:30
Кількість переглядів: 413

З 1 грудня в Україні підвищать мінімальний розмір пенсії. Він зросте на 80 грн і відповідно становитиме 1934 грн. Про це на брифінгу в облдержадміністрації повідомила Анастасія Пентек, начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

«У нашій області вже здійснено перерахунок мінімального розміру пенсії. Завтра ці відомості передадуть у поштові відділення, банківські установи для здійснення виплат. Загалом на виплату підвищених пенсій у Закарпатті додатково потрібно 22,4 млн грн», – підкреслила Анастасія Пентек.

Середній розмір підвищення після перерахунку становитиме в середньому 70 грн (70,93 грн для цивільних пенсіонерів та 69,39 грн – для пенсіонерів силових структур).

За словами начальниці Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, перерахунки пенсіонерам здійснено в автоматичному режимі, тобто без особистого звернення громадян, що вкрай важливо у період пандемії COVID-19.

«Окрім підвищення мінімального розміру пенсії, з 1 грудня зростуть усі доплати, розрахунок яких проводиться відповідно до прожиткового мінімуму. А це надбавки за понаднормовий стаж, надбавки і підвищення учасникам та інвалідам війни, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсії за особливі заслуги та інші», – додала спікерка.

У зв’язку з підвищенням з 1 грудня 2021 року мінімальної заробітної плати до 6500 грн перерахунку підлягатимуть пенсії непрацездатних громадян, які досягли 65 р. та мають повний страховий стаж (жінки – 30 р., чоловіки – 35 р.). Пенсія цієї категорії пенсіонерів повинна становити не менше 40 % від мінімальної заробітної плати та відповідно зросте з 2400 до 2600 грн.

Анастасія Пентек також нагадала про перерахунок пенсій з 1 жовтня, згідно з яким розмір пенсій осіб старше 75 р. підвищено в середньому на 400 грн, та повідомила про перебіг процесу оцифрування трудових книжок працівників в області.

Сьогодні в електронний формат переведено трудові книжки майже 11,5 тисяч закарпатців, що становить 6 % від загальної кількості найманих працівників.

Начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області також розповіла про Реєстр електронних листків непрацездатності. За її словами, усі медичні заклади області працюють у Реєстрі та видають електронні лікарняні.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь