Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В області посилюють заходи захисту бездомних людей

Дата: 29.11.2021 15:56
Кількість переглядів: 358

Соціальна допомога і захист бездомних громадян – у центрі уваги держави та керівництва Закарпаття, особливо актуальним це питання стає в осінньо-зимовий період. На цьому наголосив Петро Добромільський, в. о. голови облдержадміністрації.

«Тенденція щодо збільшення кількості бездомних осіб не лише в області, а й у всьому світі, не дуже сприятлива: безпритульних людей стає дедалі більше. Всі вони потребують соціальної підтримки. Ми повинні активізувати роботу в цьому напрямку – таке завдання ставить перед нами Президент України Володимир Зеленський», – підкреслив Петро Добромільський.

За його словами, обласна державна адміністрація рекомендувала райдержадміністраціям та виконавчим комітетам територіальних громад розглянути питання щодо розгортання пунктів обігріву незалежно від суттєвого зниження температури повітря на засіданнях місцевих комісій з питань ТЕБ та НС. 

В області посилять перевірки усіх місць можливого перебування бездомних осіб, до яких також залучатимуть волонтерів, представників благодійних, громадських, релігійних організацій та органів місцевого самоврядування

Як наголосив в. о. очільника області, необхідно передбачити облаштування пунктів обігріву, пунктів роздачі гарячої їжі, організувати цілодобове функціонування закладів нічного перебування бездомних осіб та забезпечити одиноких, осіб з інвалідністю продуктами харчування, одягом, дровами та іншим.

«Ще одна важлива складова – інформаційна, адже громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, бездомні та безпритульні повинні знати про розміщення цих пунктів, знати де вони можуть отримати нічліг, одяг, харчування та інші послуги тощо», – резюмував Петро Добромільський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь