Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

3 грудня - Міжнародний день людей з особливими потребами.

Дата: 03.12.2021 13:42
Кількість переглядів: 446

3 грудня – Міжнародний день інвалідівЩороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов'язок перед людьми з особливими потребами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Люди з інвалідністю – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і хто допомагає.

Кожен вісімнадцятий українець належить до людей, фізичні можливості яких обмежені. На долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Їх мужність та оптимізм − взірець для інших. Вони не вимагають до себе жалю, тому що як ніхто давно усвідомили, що це - шлях в нікуди. Вони пристосовуються як можуть зі всіх своїх сил. Так сталося, адже на їх місці могла би опинитися будь-яка інша людина. І для їх виживання не потрібно щось особливе, лише елементарне − можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, як і всім нам. Ми всі рівні перед Богом.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я, і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди, які потребують допомоги і уваги. Захищаючи гідність людей з особливими потребами ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність − це не вирок. Практика показує, що особи з інвалідністю можуть бути і стають високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєлюбними людьми, які надихають багатьох, у тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь