Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Будинок із пляшок

Дата: 19.03.2023 21:20
Кількість переглядів: 166

Будинок із пляшок, який приваблює око приїжджих, власноручно збудував мешканець села Березово. Задум, на перший погляд, здається дивакуватим й не віриться що таке можливо. Проте, як виявилось, це цілком реально. Лише одна людина вірила та знала, що «пляшкову» будівлю в повсякденному житті змайструвати вдасться. Це сам господар, талановита та неординарна людина — Василь Іванович Вовчок, 1937 року народження.

А все почалося так: якось вичитав Василь Іванович у журналі «Вокруг света», що в одному з міст Німеччини є ресторан, збудований з пляшок. «А чим ми гірші від німців», — подумав він і заходився і собі споруджувати будівлю з цього ж матеріалу. Нині пляшковий будинок пана Вовчка є унікальним, напевне, для всієї України.

Біля будинку є також фонтан у вигляді «Летючого птаха», зроблений також власноручно власником будинку, та камінь із сірого туфу, на якому встановлено Вознесіння Ісуса Христа.

Сам фундамент будинку викладений із річкового каменю. На перший поверх використано 5 тисяч пляшок із-під шампанського, які збирали всією сільською громадою, другий — побудовано з дерева. В середині будівлі є саморобний камін, різні старовинні, унікальні речі та виготовлені власними руками господаря. Крім того, тут можна побачити багато сімейних фото, портрети історичних постатей та живописні картини. На подвір'ї поблизу розташований фонтан у вигляді «Летючого птаха», зроблений також власноручно власником будинку, та камінь із сірого туфу, на якому встановлено статую Вознесіння Ісуса Христа. Дана місцина унікальна і сюди все частіше приїздять туристи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь