Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Tolkовий Світлячок продовжує навчати школярів енергозбереженню.

Дата: 14.05.2024 14:32
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

     Унікальний просвітницький проєкт, започаткований Групою Tolk, для навчання дітей раннього шкільного віку енергоощадності продовжує працювати. Фахівці компаній разом із педагогами відвідують школи і спілкуються з учнями, щоб пояснити їм, звідки береться електроенергія та як важливо її вдумливо використовувати.

Фото без опису

      Днями спеціалісти ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Група Tolk)  зі своїм освітнім проєктом навідалися до Ужгородського ліцею №12 Ужгородської міської ради, де познайомилися з учнями 4-х класів. Що цікаво, саме в той день, коли до школи завітали спеціалісти Tolk, діти вивчали на уроках тему електроенергії та її походження, тож за допомогою просвітницького проєкту енергопостачальної компанії дівчата й хлопці могли доповнити свої знання новою та вкрай важливою інформацією. Допомагав їм у засвоєнні отриманих знань Tolkовий Світлячок – головний герой спеціально розробленої інтерактивної брошурки, який давав школярам корисні поради з економії енергії в побуті. 

      Де народжується електроенергія? Що потрібно для її виробництва? Скільки корисних копалин спалюють для цього? Чи можуть наші природні ресурси допомогти нам для генерації цього важливого ресурсу? Як електричний струм потрапляє у міста і села, до кожної оселі? Чому так важливо заощаджувати енергію і як це робити кожного дня? Саме на ці теми фахівці Tolk говорили з дітьми, відповідали на їхні питання.   

Фото без опису

     «Під час спілкування з дітьми надзвичайно приємно вразив той факт, що практично всі вже знали, що таке електроенергія і як вона виробляється, багато хто навіть розказував, які способи заощадження вже використовує вдома, – розповіла за результатами проведення уроків директорка ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Tolk) Наталія Німець. – Водночас чимало порад із нашої брошурки діти почули вперше і пообіцяли не тільки використовувати їх у майбутньому, а й навчати цим методам своїх батьків. Переконана: саме так – за допомогою цікавих уроків, інтерактивних способів, наочних пояснень – ми зможемо з раннього віку привчати дітей до вдумливого використання електроенергії».   

      Оскільки численні запрошення на проведення подібних уроків надходять до Групи компаній Tolk із різних навчальних закладів Закарпаття та Волині, Tolkовий Світлячок продовжуватиме свої візити до школярів.

 Фото без опису     Для довідки. Група компаній Tolk у жовтні 2023 року започаткувала освітній проєкт у сфері енергоощадження для юних українців. Це перший в Україні подібний освітній проєкт від компанії енергоринку для дітей молодшого віку, який втілений у формі спеціальної брошури «Tolkові поради Світлячка». Метою проєкту є формування свідомого ставлення до енергоспоживання у дітей молодшого шкільного віку; навчання дітей простим та дієвим методам економії енергії вдома та в школі; виховання екологічної відповідальності та дбайливого ставлення до довкілля та енергоресурсів. За час зі старту проєкту проведено низку уроків у навчальних закладах Закарпаття та Волині. Наразі видрукуване друге, доповнене видання брошури та плакати для шкіл на енергоощадну тематику.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь