Горінчівська сільська територіальна громада
Хустський район, Закарпатська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

24 Лютого, 2022 р., 17:32
Забезпечити закарпатців безперебійним інтернетом – із таких меседжем за дорученням очільника області звернувся до усіх провайдерів у регіоні заступник голови облдержадміністрації Олександр Пацкан. Зараз кожен, хто має певні передплати попри заборгованість чи у зв’язку з будь-якими іншими причинами, матиме доступ до мережі. «Зважаючи на погіршення безпекової ситуації, ми повинні завжди бути на зв’язку. Тепер якісна комунікація буде безперебійно забезпечена через мережу. Ми вдячні за розуміння та підтримку з боку провайдерів, адже створення усіх умов для комфорту та безпеки краян – головне», – наголосив Олександр Пацкан.
24 Лютого, 2022 р., 16:35
Голова облдержадміністрації Віктор Микита провів засідання ради оборони Закарпаття, де уточнили моменти щодо сил та засобів для забезпечення безпеки й захисту регіону. «Прийняли відповідні рішення про невідкладні заходи, розміщення підрозділів ТрО у всіх районах області, їхнє розгортання до штату воєнного часу. Реалізовуємо передбачені Законом України «Про правовий режим воєнного стану» заходи й повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави», – наголосив очільник краю. У зв'язку із запровадженням воєнного стану в Україні тимчасово можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини та громадянина, передбачені статтями 30-34, 38, 39, 41-44, 53 Конституції України, а також впроваджуватися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб. «Земляки, прошу поставитися з розумінням до дій органів влади та максимально сприяти нам в організації оборони області. Сьогодні усі ми обороняємо країну та наш край, сьогодні немає свого чи чужого, сьогодні є лише один ворог – Російська Федерація, якій ми не дамо жодного сантиметру Закарпаття! Дякую за єднання, консолідацію, спокій та довіру», – підкреслив Віктор Микита.
24 Лютого, 2022 р., 16:06
Профільний заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький поділився важливою інформацією щодо функціонування системи охорони здоров’я області. За його словами, через обставини у країні лікарні тимчасово не проводять планової госпіталізації пацієнтів.  «Медична система краю готова до будь-якого розвитку подій. Якщо виникне потреба у госпіталізації військових чи постраждалих від збройної агресії, наші лікарі готові приймати і надавати всю необхідну допомогу.  Розумію, що кожен із вас хоче чимось допомогти у цій ситуації. І може це зробити! Наприклад, не панікувати, не створювати ажіотажу у магазинах та автозаправних станціях. Також можна підійти у Центр переливання крові в Ужгороді чи районну лікарню і стати донором крові, аби медики мали запас, який зможуть використати у разі потреби», – прокоментував Мирослав Білецький.
24 Лютого, 2022 р., 16:05
Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України. Таке рішення ухвалене у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні, збройною агресією РФ та небезпекою для державної незалежності України, її територіальної цілісності. Про відкриття спецрахунку повідомив Голова Національного банку України Кирило Шевченко  у своєму відеозверненні  зранку 24 лютого. Реквізити офіційного спеціального рахунку: UA843000010000000047330992708 Рахунок – мультивалютний, він створений та відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті. Підтримуємо Українську Армію! Довідково Для зарахування коштів у національній валюті: Банк: Національний банк України МФО 300001 Рахунок № UA843000010000000047330992708 код ЄДРПОУ 00032106 Отримувач: Національний банк України Для зарахування коштів у USD: SWIFT Code NBU: NBUA UA UX JP MORGAN CHASE BANK, New York SWIFT Code: CHASUS33 Account: 400807238 383 Madison Avenue, New York, NY 10179, USA Зарахування на рахунок UA843000010000000047330992708 Для зарахування коштів у GBP: SWIFT Code NBU: NBUA UA UX Bank of England, London SWIFT Code: BKENGB2L Account: 40000982 Threadneedle Street, London EC2R 8AH, UK Зарахування на рахунок UA843000010000000047330992708 Для зарахування коштів у EUR: SWIFT Code NBU: NBUA UA UX DEUTSCHE BUNDESBANK, Frankfurt SWIFT Code: MARKDEFF Account: 5040040066 IBAN DE05504000005040040066 Wilhelm-Epsteinn-Strabe 14, 60431 Frankfurt Am Main,Germany Зарахування на рахунок UA843000010000000047330992708
22 Лютого, 2022 р., 16:14
Питання:          Чи підлягає одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів, з яких були сплачені усі податки та збори? Відповідь:          Згідно з п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.          При цьому, відповідно до п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків.         Таким чином, якщо фізична особа має у власності нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів, з яких були сплачені усі податки та збори, передбачені нормами чинного законодавства, то подавати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію такій фізичній особі не потрібно.   За матеріалами Хустської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області.  
22 Лютого, 2022 р., 16:10
Сервіси для фізичних осіб (громадян) в Е-кабінеті:       - перегляд інформації про реєстраційні дані, дані про об’єкти оподаткування;       - перегляд податкових повідомлень - рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;       -  подання декларації про майновий стан і доходи;       -  отримання відомостей про суми виплачених доходів з ДРФО;       -  подання заяв за ф. № 1ДР, ф. № 5ДР, копій документів сплата податків, зборів, платежів. Електронний сервіс ІпfоТах:       -  реєстраційні та облікові дані;       -  стан розрахунків з бюджетом;       -  результати обробки документів (квитанції);       -  виникнення податкового боргу;       - терміни подання звітності та сплати податків (податковий календар);       - дані з СЕ А ПДВ та СЕА РПСЕЯ;       -  податкові накладні/розрахунки коригування;       - дані автоматизованого моніторингу відповідності податкової накладної/розрахунку коригування оцінки ступеня ризиків.           Одночасно повідомляємо, що ознайомитися із змінами до податкового законодавства можна підписавшись на сторінки ДПС у соціальних мережах:           -  Сторінка Державної податкової служби України у соцмережі facebook – https://www.facebook.com/TaxUkraine/      -  Сторінка ДПС у Закарпатській області у соцмережі facebook – https://www.facebook.com/tax.zakarpatia/       -  Сторінка Державної податкової служби України у соцмережі telegram – https://t.me/tax gov ua/     За матеріалами Хустської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області.
22 Лютого, 2022 р., 16:09
Своїми рішеннями щодо визнання «незалежності» окупованих районів Донецької та Луганської областей Росія порушує суверенітет і територіальну цілісність України та легалізує свої війська на Донбасі, які перебували там з 2014 року. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками засідання РНБО. «Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв'язку зі згаданими рішеннями покладається на політичне керівництво Росії», – наголосив Глава держави. Крім того, за його словами, визнання «незалежності» окупованих районів Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей та ігнорування рішень у межах «Нормандської четвірки». «Це підриває мирні зусилля та руйнує наявні переговорні формати. Сьогоднішнім та завтрашніми можливими рішеннями Росія легалізує свої війська, які фактично перебували в окупованих районах Донбасу з 2014 року. Країна, яка вісім років підтримує війну, не може підтримувати мир, як вона це заявляє», – зазначив Президент України. Володимир Зеленський повідомив, що обговорив ситуацію, що склалася, з Президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, Президентом США Джозефом Байденом, Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Також запланована телефонна розмова з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Він зазначив, що сьогодні МЗС України направило державам – членам Ради Безпеки ООН запит на основі Будапештського меморандуму з вимогою негайно провести консультації. Також ініційовано скликання засідання Ради Безпеки ООН та проведення спеціального засідання ОБСЄ. «Ми наполягаємо на повноцінній роботі СММ ОБСЄ для запобігання провокаціям та подальшій ескалації», – наголосив Президент. Крім того, за словами Володимира Зеленського, ініційовано екстрене скликання саміту «Нормандської четвірки». «Від наших партнерів ми очікуємо чітких і дієвих кроків підтримки. Дуже важливо побачити зараз, хто наш справжній друг і партнер, а хто продовжить лякати РФ словами», – акцентував Глава держави.  Президент запевнив, що Україна віддана політико-дипломатичному врегулюванню й не піддається на провокації. «Ми добре розрізняємо провокації та наступ військ агресора. За нами – правда. І правду ми ніколи не будемо приховувати від вас. Щойно ми побачимо зміну ситуації, щойно ми побачимо зростання ризиків – ви будете про все це знати. Зараз немає жодних причин для хаотичних дій. Зробимо все, щоб так було й надалі», – сказав Володимир Зеленський. Глава держави подякував усім громадянам України, які вкотре доводять, що українці – розумна й мудра нація і попри все зберігає холодну голову, реагує спокійно та виважено. «Ми давно й до всього готові. Але причин для вашої безсонної ночі немає», – зазначив Президент.  
20 Лютого, 2022 р., 11:20
20 лютого в Україні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні!  Саме в цей день 8 років тому на Майдані загинуло найбільше активістів Революції Гідності. Трагічної зими 2014 року під час Євромайдану та Революції Гідності, наймасштабнішого протесту в новітній історії України, згуртовані відвагою, свободою, єдністю, гідністю та честю українці, озброєні лише бруківкою та любов’ю до України, вийшли на Майдан боротися за свої права і свідомий демократичний європейський вибір. Події восьмирічної давності, що відбулися тоді у столиці, забрали життя близько ста осіб, ще кілька десятків зникли безвісти, і більше тисячі були поранені. Ті криваві дні залишили глибокий шрам на обличчі історії Української Держави, проте у наших серцях завжди житиме пам’ять про Небесну Сотню – лицарів честі, котрі своєю самопожертвою у мирній боротьбі поклали голови во ім’я вищих ідеалів  та за щирі прагнення жити у вільній країні. Герої не вмирають! Слава Героям Небесної Сотні! Слава Україні!
19 Лютого, 2022 р., 18:36
Більше 65 тисяч навчань за 15 місяців провели для територіальних громад проекти міжнародної технічної допомоги, які працюють в сфері реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Мова йде за період жовтень 2020-грудень 2021. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад та територій. Навчання провели 20 проектів міжнародної технічної допомоги, які охопили всі територіальні громади. В середньому, для кожної громади провели 45 навчань. Серед громад Закарпатської області найбільше долучилися до навчань Ясінянська селищна територіальна громада (109 навчань пройшли службовці місцевої ради) та Горінчівська сільська територіальна громада (95 навчань). «Важливо, що Горінчівська територіальна громада отримала багато інтелектуального ресурсу для того, щоб мати якісних фахівців у різних сферах, здатних бути ефективними і продуктивними кожен на своїй посаді. Наша громада пройшла навчальні курси «Громада з нуля», «Надання послуг і управління інфраструктурою на місцевому рівні» і навчання загальноуправлінського характеру. Також багато навчань фахівці громади пройшли з питань планування соціально-економічного розвитку, надання соціальних та адміністративних послуг, управління бюджетами і фінансами», - прокоментував голова Горінчівської територіальної громади Михайло Калинич. Більше інформації – в «Інформаційній системі з проведення навчань для територіальних громад».
18 Лютого, 2022 р., 17:19
Синоптики прогнозують підвищення температури, прихід тепла на Закарпаття. З ним неминуче почне прокидатися природа, а першими вісниками весни стануть унікальні рослини, занесені до Червоної книги України, – первоцвіти, підсніжники тощо. Щоб не допустити їх зникнення, в області стартували рейдові перевірки у межах плану «Первоцвіт». Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Білецький. «Рейдові роботи триватимуть до середини травня», – прокоментував Мирослав Білецький. До складу робочої групи увійшли представники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, обласного ГУ Нацполіції й управління лісового та мисливського господарства. «Щоб усвідомити, наскільки актуальною є така робота, треба просто знати одну цифру. 20 мільйонів – саме стільки первоцвітів знищують всього за 1 сезон. Чимало з них ростуть зараз лише на природоохоронних територіях, а в природі майже зникли», – зазначив перший заступник очільника краю. За збір і продаж первоцвітів порушників очікує накладання штрафу від 510 до 3655 грн. Екологи б’ють на сполох, закликають не рвати перші весняні квіти і не купувати їх, зменшуючи таким чином попит. Варто подбати про збереження унікальних рослин, частина яких збереглася лише у Західній Україні.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь